Kako postati volonter

Za volontiranje u našoj Udruzi se mogu javiti osobe starije od 20 godina, zdravstveno i psihički bez ozbiljnijih teškoća. Prednost imaju oni koji su do sada imali nekih iskustava u radu s konjima, no nije uvjet!

Potencijalni volonteri trebaju poslati svoj životopis uz motivacijsko pismo s razlozima želje volontiranja u našoj Udruzi.

Ukoliko zadovolje osnovne uvjete, pozivaju se da provedu jedan vikend s nama u našim aktivnostima, a ako i to prođe podržano obostanim interesom i zadovoljstvom, uključuju se u program rada Udruge na 3 mjeseca. Tijekom tog vremena, educiramo ih o osnovama brige i njege oko konja, o opremi potrebnoj za izvođenje terapije jahanjem i samom izvođenju terapije jahanjem.

Nužno je da potencijalni volonteri nemaju izražene predrasude prema osobama koji su naši korisnici odnosno da posjeduju nužnu sposobnost empatije za rad s takvim osobama i toleranciju na različitost!

Ukoliko u prva 3 mjeseca zadovolje i naravno, ukoliko se „nađu“ u našem programu, učlanjujemo ih u našu Udrugu, kao volontere. Volonteri će zasigurno dobiti veliko „emotivno bogatstvo“, mogućnost razvoja komunikacijskih i socijalnih vještina i sudjelovanja u našim radionicama, kao i mogućnost vlastitog osmišljavanja novih radionica!

Zainteresirani se mogu javiti na našu mail adresu ili na naš kontakt telefon – svaki dan između 17 i 21 sati!

Lokacija aktivnosti

Ranch Lipi Cavallo, Ježdovečka 4a Ježdovec, Zagreb

Nazovite nas

+385 (0)98 31 62 31

Email

jednizadruge@gmail.com